Akçakoca ve Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde tecavüz, fuhuşa sürükleme ve cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan, aralarında kızın annesinin de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

40 YIL HAPİS İSTEMİ

 
Kızın hamileliği ile ortaya çıkan olayın ardından devlet korumasına alınan ve kendi talebi üzerine mahkeme kararıyla hamileliği 19'uncu haftada tıbbi müdahale ile sonlandırılan Y.B. iduruşmaya katılmazken, Y.B.'nin annesi S.B., 45 yaşındaki Hüseyin T., 43 yaşındaki Hasan A., 56 yaşındaki Alaattin A., 57 yaşındaki İsmail K., 58 yaşındaki Ferhat K. ve 61 yaşındaki Mustafa G. 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 14 ile 40 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

 

'İLİŞKİYE GİRMEDİK, SEVİŞTİK'


2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kızın annesi S.B., kızını Hüseyin T.'nin pazarladığını ileri sürdü. S.B., "Kızımı pazarladığını öğrenince, 'Kızımın yaşı küçük, bu işlere alet etme' dedim. Ama hem beni hem kızımı pazarladı" dedi.


Hüseyin T. ise savunmasında Y.B. ile ilişkiye girmediğini, sadece seviştiklerini iddia etti. Hüsyin T., "Ben başka bir suçtan cezaevine girince S.B. kızıyla ziyaretime geldi. S.B., kızının 18 yaşına girdiğini söyleyerek evlenmemizi istedi. Ben kabul etmedim. Bu yüzden böyle ifade veriyor" dedi. Diğer sanıklar da savunmalarının ardından tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tümünün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Y.B.'yi, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'ne sevk etti. Duruşma ertelendi

 


OLAY

Olay, geçtiğimiz yıl Şubat ayında rahatsızlanarak Çaycuma Devlet Hastanesi'ne başvuran hafif zihinsel engelli Y.B.'nin, 14 haftalık hamile olduğunun belirlenmesiyle ortaya çıkmıştı. Y.B., iddiaya göre Haziran 2012'de rahatsızlığı nedeniyle gittiği Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, Hüseyin T. ile tanışmış, Hüseyin T., iddiaya göre temizlik yaptırma bahanesiyle evine götürdüğü kıza tecavüz etmişti. Ardından da arkadaşı 43 yaşındaki Hasan A. ile birlikte Y.B.'yi para karşılığında erkeklere pazarlamaya başlamıştı. Hüseyin T. ve Hasan A., kız ile annesine, fındık toplama bahanesiyle götürdükleri Akçakoca’da ve ardından Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi'nde fuhuş yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

 

Haber; S.KAŞKIR