Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, şube müdürleri ile birlikte 'Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında basın mesnsupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Bölge Trafik Denetleme Düzce Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda Kahraman, 2008-2009 ilk 4 aylık karşılaştırılmalı kaza istatisklerine ve trafikte yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Düzce il Emniyet Müdürü Kahraman, 2008'in ilk 4 ayında 306 trafik kazası meydana geldiğini hatırlatarak, ''2009'un aynı dönemine ilşkin kaza sayısı 250. Bu yüzde 28'lik bir azalmaya tekamül ediyor. Bunun yanı sıra aynı dönemlere ilişkin ölümle sonuçlanan trafik kazalarında yüzde 43'lük, kaza sonucu ölüm oranlarında yüzde 36'lık, maddi hasarlı trafik kazalarında yüzde 26'lık bir düşüş var. Yaralamalı trafik kazalarında yüzde 18'lik artış var ama yaralı sayısında da yüzde 10'luk bir düşüş. Bunlar sevindirici ama tek dileğimiz hiç olmaması. Olmaması içinde tüm gayretlerimiz ve çalışmalarımız, gerek jandarma yetkilileri gerek diğer kuruluşlarla birlikte ortak olarak devam edecek.''dedi.

Düzce'de kayıtlı 60 binin üzerinde araç olduğunu da belirten Kahraman, ''kayıtlı ehliyet sayısı da 59 bin civarında. Bu rakamın kayıtlı araç sayısından az olmaması yanlış anlaşılmasın. Herkes Ehliyetini elbet Düzce'de almıyor. Farklı yerlerden alan vatandaşlarımız da çok. 2009 yılının ilk 4 ayında da, 7 bin 36 ağır taşıt kontrol edilirlen, 4 bin 730 araca da alkol kontrolü yapıldı. 435 araç da trafikten men edildi.'' bilgilerini verdi.

Meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun arkadan çarpma şeklinde meydana geldiğini ifade eden Kahraman, ''ikinci olarak kazalar, hatalı sollama ağırlıklı oluyor. 3. olarak kazalar aşırı hız sonuçu oluşurken, 4 olarak da hatalı manevralar şekilinde meydana geliyor.'' dedi.

Düzce'de D-100 ve D-655 gibi iki önemli karayolunun olduğunu da söyleyen Kahraman, Turizm sezonu nedeni ile özellikle Akçakoca ilçesinde polislere yönelik eğitim çalışmalarının yapıldığını, bu eğitimlerin devam edeceğini ve ilavi tedbirler ile turizm sezonun en iyi şekilde geçirileceğini söyledi.

Kahraman son olarak 'Trafik Haftası' kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
25 bin 'Trafikte önce siz örnek olun! diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz' sloganlı çıkartma ve 10 bin adet 'Kazasız bir dünya İstiyorum. Baba Akşam eve sağ salim gel' logolu balonların ilköğetim ve anaokulları ile halkın yoğun olduğu yerlerde dağıtıldığını söyleyen Kahraman, ''Yine çeşitli broşür ve afişlerle halkımzı bilgilendirildi. Öğrencilerimiz yüz yüze trafik konularında bilgilendirildi. Öğrencilerimiz trafik uygulamalarına katıldılar. Her şeye rağman yine herşey sürücülerimizde başlıyor. Lütfen trafik işaret ve işaretçilerine uyalım. İlgili ekiplere ve memurlara yardımcı olalım. '' şeklinde konuştu.