Tam 17 yıl önce 3 Şubat 1994’de Tunceli Jandarma Alay Komutanıyken lojmanında ölü bulunan ve kayıtlara intihar diye geçen Düzceli Albay Kazım Çillioğlu dosyası ailesinin talebiyle yeniden raftan indi. Çillioğlu Ailesi, Düzce Cumhuriyet savcılığına soruşturmanın yeniden başlatılması için başvurmuştu.

 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da raftan indirdiği dosyayı Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na göndermişti. Erzurum’daki savcının ise görevsizlik kararıyla Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet savcısına gönderdiği soruşturma, Malatya’daki savcının Tunceli Cumhuriyet Savcılığı ve Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nden istemesi üzerine yıllar sonra yeniden başlamış oldu. Dosya hakkındaki soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülürken Çillioğlu ailesi de otopsi skandalını Adli Tıp'a taşıdı.

 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre şaibeli asker ölümlerinin yaşandığı 1991-1994 döneminde eski Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun 'intihar etti' denerek kapatılan dosyasının üzerindeki sır perdesini aralayacak bir gelişme yaşandı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı, kafasından vurulmuş şekilde lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu hakkında 17 yıl önce hazırlanan raporları incelemeye aldı. Raporlarda yer alan skandal boyutlardaki çelişki ve eksikliklere dikkat çeken Adli Tıp, incelemeler sonucunda hazırladığı 'Adli Muayene Raporu'nda Çillioğlu için 'intihar etti' denemeyeceği tespitini yaptı.