Gölyaka Bakacak Köyü’nde meydana gelen kazada biri ağır iki kişi yaralandı. Köyde inşaatı devam Hidro Elektrik Santrali İnşaatına gitmekte olan iş makinesi yolun bir anda çökmesi ile birlikte 30 metre aşağıda bulunan dereye uçtu. Yaşanan kazada iş makinesinde bulunan bir işçi iş makinesinin altında kalırken bir işçi çöken toprağın altında kaldı.

İş makinesinin çöken yoldan dereye devrildiğini gören iş arkadaşları hemen kazaya müdahale etmek istediler ve yaralıları çıkarmak istediler. Olay yerine çağırılan İtfaiye ekipleri ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yaralı olarak kurtarılan iki işçi Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alındı.
Yaralılardan iş makinesinin altında kalan Gökhan Güven’in iki bacağının da kopması sonucu ağır yaralı olduğu ve hemen ameliyata alındığı öğrenildi.

Toprak altında uzun süre havasız kalan Ali Özünoğlu adlı işçi ise yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldü ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Yaralanan işçilerin işe daha 15 gün önce girdiği öğrenilirken, kazanın nedeni olarak yolun dolgu yol olması ve dolgunun çökmesi olarak gösterildi.

Kazanın ardından HES Baraj İnşaatında çalışan işçiler yaralı arkadaşlarının durumunu öğrenmek için Hastaneye akın ettiler. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber; Ü. ÇETİN