4 Kasım 2011 tarihli haberimizde Hacı Kadirler köyü, Yayak Başı Köyü ve Kahveler Yanı Köyü muhtarlarının D-100 üzerinde bulunan kavşakla ilgili şikâyetlerini ekranlara getirmiştik. 3 Köyün muhtarı bir araya gelerek kavşakta sık sık kazaların olduğunu ve sinyalizasyon sisteminin yapılması gerektiği dile getirmişti.

Muhtarların şikayetçi olduğu ve sık sık kazaların meydana geldiği kavşakta bugün yine bir kaza meydana geldi. D-100 üzerinde seyir eden bir araç tali yoldan çıkan bir araçla çarpıştı. Meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre D-100 karayolu üzerinde İstanbul istikametine giden Öner Çil idaresindeki 81 BA 541 plakalı otomobil, Hacıkadirler köyü sapağından çıkan Metin Çavuş idaresindeki 81 BT 226 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile Öner Çil idaresindeki otomobil orta refüje çıktı. Meydana gelen kaza sonrası Metin Çavuş idaresindeki otomobil içerinde bulunan Kibariye çavuş yaralandı. Çavuş, olay yerine gelen 112 acil servis ambulansıyla Atatürk devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Meydana gelen kaza sonrası Kahveleryanı Köyü Muhtarı Yaşar Paşalı, kavşaklarda ışıklandırmanın olmamasının sık sık kazalara sebep olduğunu dile getirdi. Paşalı, “Kavşakların burada kazalara sebep olduğunu daha önce de dile getirmiştik. Bu da aynı şekilde gerçekleşti. Burada bir ışıklandırmamın olmaması kazaya davetiye çıkarıyor. Böyle bir kavşak yapıldığını daha önce görmedim. Yetkililere daha önce söyledik.” Dedi. 

Haber; S. KAŞKIR