Yaklaşık her üç kişiden birinin araç kullandığı şehir merkezlerinde trafik sinyalizasyon lambası bulunmaması büyük sıkıntı oluşturuyor. Her sürücünün “yol benimdir” anlayışı ile hareket etmesi trafik ışığının olmadığı kavşaklarda kazalara davetiye çıkarıyor. Trafik sinyalizasyon lambasının bulunmadığı yerlerde araç sürücüleri yayaları birkaç dakika beklemeyi hayatından çalınmış zaman olarak düşünüyor. Yayaların karşıya geçmemesi sürücülerin inisiyatifine kalınca dakikalarca yaya geçidinde beklemek zorunda kalıyor.

Ne yazık ki Düzce şehir merkezindeki kavşakların ve yol ayrımlarının çoğunda trafik lambaları mevcut değil.Trafik ışığının olmamasından kaynaklanan kazalar maddi hasarlara ya da can kayıplarına neden oluyor.

Tıpkı bu sabah trafik akışının çok fazla olduğu Aydınpınar Caddesine giden Şakuç köprüsünün üzerinde olduğu gibi. Sinyalizasyon lambasının olmadığı kavşakta 3 aracın çarpışması sonucu otomobillerden birisi yol kenarındaki yön levhasına çarparak durabildi. Kazada can kaybı yaşanmadı ancak hem sürücülerin hem de yayaların tepkisine yol açtı.
“Trafik ışıklarının maliyeti küçük ama insan hayatı için büyük bir önlem” diyen vatandaşlar şikayetlerinde “Tedbirlerin alınması için cay kaybının yaşanması mı gerekiyor. İhmalden kaynaklanan kazalara tanık oluyoruz.”şeklinde sitemde bulundu.

Haber: S. KAŞKIR