İstanbul Zeytinburnu’nda, Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesi’nde  bulunan bir havai fişek fabrikasında sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 19 Kişi hayatını kaybetti. 111 kişi yaralandı.

Ölenlerin bir kısmının patlamada hayatını kaybettiği bir kısmının da enkaz altında kaldığı bildirilirken, yaralananlar değişik hastanelerde tedavi altına alındılar.

Patlama sonucu olarak yıkılan binanın 3 ve 4 ‘üncü katlarında  imalat yapan veya depo olarak kullanılan bir havai fişek, maytap ve meşalelerin bulunduğu bölüm olduğu açıklandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, yaptığı açıklama ile imalathanede patlayan havai fişeklerin basınç etkisi yaparak binayı çökerttiğini ifade etti.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, vatandaşların havai fişek ve maytap üreten işyerlerini ve depolandığı yerleri itfaiyeye ihbar etmelerini istedi.

Patlamadan sonra kaçak olarak havai  fişek üreten diğer işyerlerinin sahiplerinin de ortadan kaybolduğu da gelen bilgiler arasında.. Olay ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.