Sık sık gündeme gelen ve kullanımı her geçen gün yaygınlaşan “bonzai” adlı uyuşturucu maddenin önüne geçilemiyor. Her köşe başında ve sokak aralarında uyuşturucu tacirleri tarafından adeta bedava denilecek bir miktara satılan uyuşturucunun 15'li yaşlara kadar düştüğü gözlemlenirken, “bonzai” kullanımından her gün yüzlerce kişi mağdur ediyor.


Düzce'de uyuşturucu maddelerin kullanımı ve satışının kökünü kazımak için yoğun bir mücadele sürdürülürken, verilen mücadelenin yersiz kaldığı gözlemleniyor… Tamamen kimyasaldan oluşan ve birkaç yıl kullanan kişilerde ölümüne yol açan uyuşturucunun pençesine düşmüş bir şahıs, Emniyet ekiplerinin dikkatini çekti.

 

Fevzi Çakmak Mahallesi yan yolda 33 yaşında olduğu öğrenilen Y.G. isimli adamın motosiklet üzerinde zikzak çizerek ilerlemesi, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine Ait Sivil Radar Ekibinin dikkatini çekti.

Ekipler tarafından durdurulan şahsın üzerinde yapılan aramada poşet içerisinde bonzai adı verilen uyuşturucu madde ile içiminde kullanılan düzenek çıktı. Ayakta duramayacak derecede olan Madde kullanıcısı, bonzaiyi uzun zamandır kullandığını ve kullanmak zorunda olduğunu ifade etmesi ise şaşkınlık yarattı.


“Bonzaiyi neden kullanıyorsunuz?” sorusunu ise ; “Her zaman bir şeyler kullanmak zorundayım. Uzun zamandır kullanıyorum yalan söylemeye gerek yok” şeklinde cevapladı.

Y.G.'nin uyuşturucuyu faydalıymış gibi polis ekiplerine anlatması ise Türkiye’nin Bonzai gerçeğini gözler önüne serdi.

 

Haber: İ. Keleş