Düzce Defterdarlığı, yayınladığı bir basın açıklaması ile kendisini maliyeci olarak tanıtan ve vergi incelemesi tehdidi ile kendisine menfaat sağlayan kişilere karşı uyarılar yaptı.

Defterdarlığın açıklamasında, mükelleflerin işyerleri telefonla aranarak, kendilerini vergi memuru, maliyeci gibi tanıtan kişilerin kurum emeklileri yararına gece düzenlediklerini belirterek davetiye satmaya çalıştıkları, almak istemeyenlere de vergi incelemesi tehdidi yapıldığı belirtildi.BAşka örnekte ise dergi gazete CD gibi şeyler yine maliyenin ismi kullanılarak satılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, kurum veya çalışanlarının bu şekilde eşya satışı yapmadığı dile getirildi.

Başka bir dolandırıcılık uygulamasında ise, Vergi inceleme ve Maliye gibi ibarelerle gönderilen, ancak bir miktar para ödenerek teslimatı yapılan paket ve zarflar kullanılıyor. Alıcı parayı ödeyerek paketi alıyor, bu arada dolandırılmış oluyor. Maliyeden beklenmedik paket veya zarf gelmesi durumunda teyit almanın yararlı olacağı da açıklamada belirtiliyor.

Bazı vatandaşlara ise belirli bir miktar ödeme karşılığında borçlarının silineceği vaadi ile para teklif edildiği belirtilen açıklamada, Lüks semtlerde yaşayan yalnız emekliler seçilerek vergi cezası uygulanarak tahsilat yapılmak suretiyle de dolandırıcılık yapıldığı da kaydedildi.

Açıklama ile vatandaşlar bu metodlara karşı uyarılırken, böyle durumlarla karşılaştıklarında emniyet veya jandarmayı aramaları, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaları ve Vergi iletişim merkezine bilgi vermeleri önerildi.