Akçakoca Hasançavuş Köyü Karaburun plajına Ankara’dan bayram tatili için gelen Cemal ve Kezban Taştan çiftinin 7 yaşındaki oğlu Yusuf, annesi ile denizde oynadığı esnada plajdaki babasının yanına gitmek için annesinin dikkat etmediği sırada denizden çıktı. Annesi yanında göremediği oğlunun babasının yanına gittiğini düşünerek denize girmeye devam etti.

 

Ancak denizden çıkıp eşinin yanına gittiğinde oğullarının kaybolduğunu fark ederek aramaya başladı. Yaklaşık 1,5 saatlik süren ve diğer tatilcilerin katıldığı aramadan bir sonuç alamayınca jandarmaya haber verildi.

 

 Jandarma ihbarı alır almaz çocuğun denizden çıktığını gören olmadığı için sahil güvenlik ve AFAD dalgıçları ile irtibata geçerek denizde arama faaliyeti için Akçakoca ya gelmeleri talimatını verdi. Kısa sürede olay yeri olan Karaburun plajına gelen Akçakoca ilçe jandarma komutanlığı asayiş timleri hemen olay yerinde kısa bir değerlendirmenin ardından Karaburun ve Melenağzı plajı arasında kalan 3,5 km'lik sahil şeridinde arama çalışmalarına başladı.

 

Yaklaşık 10 dakika sonra jandarma erlerinin yanına koşarak gelen 7 yaşındaki Yusuf Taştan jandarma tarafından babasına teslim edildi. Baba Cemal Taştan ağlayarak oğluna sarılırken " Allah jandarmadan razı olsun, 1,5 saat bağıra çağıra oğlumuzu aradık bulamadık jandarmamız geldi buldu. Ne kadar teşekkür etsem yetmez, Allah askerimizi başımızdan eksik etmesin, Mehmetçik vakfına bağış yapacağım" diyerek jandarma personeline teşekkür etti.