Cumhuriyet Başsavcılığı Jandarma ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı operasyonun detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Jandarma ekipleri uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sırasında Ö.İ. isimli şahsın kullandığı araçla uyuşturucu madde ticareti ve sevki yapacağı bilgisi üzerine harekete geçti.
 
Ekiplerin yaptığı araştırma ve takibi sonucunda araç Melen ağzı köyü sınırları içerisinde seyir halinde iken durdurulmak istendi. Ekiplerin dur ihtarına uymayan araç, arazi içerisinde önü kesilerek durduruldu. Araç içerisinde sürücü Ö.İ ve yanında yolcu olarak bulunan F.S isimli şahıs yakalandı. Şahıslar Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığında gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 38 adet cam kavanoz içerisinde doldurulmuş toplamda yaklaşık 7 kilogram Kumar esrar maddesinin ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan şüpheli Ö.İ' nin aracında ve İ.T ve M.A isimli şahısların ikametinde yapılan aramada bir miktar kubar esrar ve kenevir tohumu bulundu.
 
Şüpheli Ö. İ ve İ.T'nin bağlantısı olduğu bilgisi üzerine Sakarya’ya bağlı Kocaali ilçesinde bulunan T.K isimli şahısta yapılan aramada bir miktar kubar esrar maddesi, 1 adet baretta marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ile 11 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi.
 
Toplam 5 şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmaktan Akçakoca Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek tutuklandı. 

Haber:Y.SEVER