Düzce'de sürücüsünün evinin önünden çalınan ve üzerinde Coşkun Mühendislik firmasına ait 200 Bin YTL'lik elektrik malzemesi yüklü olan 81 DC 113 Plakalı kamyonet, Jandarma ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda İstanbul'un Pendik ilçesinde ele geçirildi.

Olay geçtiğimiz günlerde Bir kooperatife ait elektrik malzemesi yüklü kamyonetin akşam saatlerinde aracı yüküyle birlikte evinin önüne çeken sürücünün sabahleyin aracın yerinde yeller esmesi ile başladı. Olay ile ilgili sıkı bir çalışma temposu içine giren jandarma ekipleri, aracın çalıntı bilgisini çevre illerle paylaştı. Yapılan soruşturma sonucunda Kamyonetin daha önce İstanbul Plakalı bir otomobil tarafından izlendiği ortaya çıktı. Araç sürücüsünü ve tespit edilen arkadaşlarını takibe alan Jandarma ekipleri Düzce Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgisi ve talimatları doğrultusunda operasyona girişti.

Çalıntı araç, hırsızların İstanbul'un Pendik İlçesinde bir ara sokakta bulundu. Araç ara sokakta çamura saplanmış olarak bulundu. Telaş içinde kamyoneti çıkarmaya çalışan hırsızlar yapılan araç sorgusunun ardından yakayı ele verdiler. Araç ile birlikte üzerinde bulunan Coşkun Mühendisliğe ait 200 Bin YTL'lik elektrik malzemesi de ele geçirilirken iki kişi de gözaltına alındı.