Kırsal kesimlerde yaşanan trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlayan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri Aydınpınar Köyü’nde ışık donanımı olmayan traktörleri toplayarak önce bilgilendirme çalışması yaptı. Ekipler traktörlere reflektör takarak olası kazaları en aza indirmek için sürücülerin trafikte daha dikkatli seyir etmeleri gerektiği konusunda traktör sahiplerine uyarılarda bulundu.















İl Jandarma Komutanlığında görevli trafikten sorumlu Jandarma Üst Çavuş Tugay Kaya mikrofonlarımıza yapığı açıklamalarda şunları ifade etti. “İl jandarma komutanlığı bünyesinde yapılan araştırmalar neticesinde meydana gelen trafik kazalarında en çok ölümlü ve yaralanmalı kazaların başında traktörler gelmektedir. Bu kapsamda traktörlerin en büyük sorunu ışık donanımı ve reflektörler meydana çıkmaktadır. Bizler Düzce İl Jandarma Komutanlığı olarak araç kazalarını en aza indirmek ve bu kazalar sonucu meydana gelen yaralanmaları ve ölümleri en aza indirmek istiyoruz. Reflektör projesi kapsamında bütün köylerdeki traktör sürücülerine reflektör yaptırarak tek tek kendimiz takıyoruz. Ayrıca bu konu kapsamında traktör sürücülerinin daha bilinçli olması için seminerler verdik. Yapmış olduğumuz seminerlerde Düzce İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki sürücülerin yüzde 90’nına seminer verdik. Verdiğimiz seminerler ve proje kapsamında trafik kazalarını en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Kaya, dağıttıkları reflektörleri İl Jandarma Komutanlığında ürettiklerini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını ifade etti.

Haber:İ.KELEŞ