Kaçak silah üretimi yapılan bir imalathaneye Jandarmanın yaptığı şok baskında, çok sayıda silah, mühimmat ve silah imalatında kullanılan malzemenin yanı sıra uyuşturucu maddeler de ele geçirildi. Olayla ilgili dört kişi adli mercilere sevk edildi.

Olay, 14 Ağustos tarihinde Akçakoca Yolu üzerinde, Tepeköy mevkiinde silah ticareti yaptığı tespit edilen H.T adındaki şahsın kullandığı otomobilin Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulması ile ortaya çıktı. Araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada, iki adet ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca ile bir adet otomatik av tüfeği ele geçirildi.

H.T'nin sorgusunun ardından derinleştirilen araştırma sonucunda, H.T ve kendisiyle irtibatlı olduğu belirlenen İ.S ve B.B'nin ev ve işyerleri için savcılıktan arama kararı çıkartıldı. Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, neredeyse fabrika gibi çalışan bir silah imalathanesi ortaya çıkarıldı.

Kaçak olarak silah imal ettiği belirtilen silah imalathanesinde, 13 adet muhtelif cins ve çaplarda tabanca, 3 adet muhtelif cins ve çaplarda av tüfeği, 2 adet namlusu kesilmiş tabanca şeklinde av tüfeği, çok miktarda tabanca ve tüfek yapımında toplanmaya hazır durumda silah parçası, 66 tabanca fişeği,3 adet kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 19 adet av tüfeği mermisi, 12 değişik cins ve capta tabancaya ait şarjör, 30 gram kubar esrar, 16,5 gram kenevir tohumu, ve silah imalinde kullanılan büyük miktarda malzeme ele geçirildi.

Olay ile ilgili olarak gözaltına alınan H.T, İ.S ve B.B'nin yapılan sorgularının ardından adli mercilere sevk edildiği bildirildi.