Olay, 16 Ağustos Pazar günü gerçekleşti. A.Y. isimli vatandaşın bir bankada bulunan hesabını ele geçiren kimliği belirlenemeyen şahıs ya da şahıslar, A.Y.’nin hesabından 27 bin lira kredi başvurusu yaparak parayı Almanya’da bir şahsa aktardı. Yapılan işlemden kendisinin haberi ve onayı olmadığını ifade eden A.Y. , 27 bin liralık kredi talebinin hesaba geçmesi ve paranın havale edilmesinin kendisine haber verilmeden gerçekleştiğini ifade etti. A.Y. bankada kayıtlı telefon numarasının ve adresinin olmasına rağmen işlemin kendisine danışılmadan yapılan dolandırıcılığın yalnızca bir dakikada gerçekleştiğini söyledi.

27 bin lira zarara uğrayan A.Y.’nın yaşanan bu olaydan geriye ise aklında birçok soru işareti kaldı. A.Y olayla ilgili olarak “Ben kredi çekerken 30’a yakın imza atıyorum yalnız dolandırıcılara bir şey sorulmadan hesabımdan 27 bin TL kredi onayı verilerek başka hesaba aktarılabiliyor. Kredi hemen onaylanıp nasıl hesaba geçiriliyor? Nasıl kredi sahibine haber vermeden banka bu kadar işleme izin veriyor? Bu olay bankayı ve olayı inceleyen savcıyı da şaşırttı.” dedi.
Yaşanan dolandırıcılık olayıyla mağdur olan A.Y. bu olaydan herkesin ders alarak bu tür kötü olaylara karşı dikkatli olmalarını istiyor.

Haber:Y.SEVER