Halkın en yoğun olduğu caddelerin başında gelen İstanbul Caddesinde doğalgaz paniği yaşandı.İstanbul Caddesindeki üç katlı bir iş yerinde oluşan yoğun gaz yetkilileri alarma geçirdi. Zamanında müdahale adeta faciayı önledi. Vatandaşların ihbarı üzerine Polis, İtfaiye, Doğalgaz Acil ve Sedaş ekipleri kısa sürede olay yerine geldiler. Sedaş ekipleri olası bir patlamaya karşı hemen bölgedeki elektriği kesti. Dergaz ekipleri, İtfaiye ekipleri ile birlikte yoğun gazın oluştuğu yere girerek, incelemelerde bulundular.

Yapılan ölçümlerde açığa çıkan gazın patlama seviyesine ulaştığı tespit edildi. Yetkililerin zamanında müdahalesi ve çevrede aldığı tedbirler büyük bir faciayı önlerken ekiplerin uzun süre biriken gazı boşaltmak için çaba sarf ettiği de gözlendi.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen'in de bizzat gelerek incelemelerde bulunduğu olay ile ilgili incelemeler devam ederken, yapılan müdahalenin ardından patlama seviyesine ulaşan gazın tahliyesi için ekipler uzun süre çalışma yürüttü. Yetkililer, yoğun gazın oluştuğu binada tesisat bulunmadığını ve bu nedenle gazın nasıl oluştuğunu tespit etmeye çalıştıklarını da ifade ettiler.