2 Aralık Pazartesi akşamı Bolu Dağında faaliyet gösteren Kahkecizade kurabiye fabrikasındaki yangınla ilgili fabrika yetkileri yazılı açıklama yaptı. Kahkecizade Kurabiye Fabrikası sahibi Hasan Aydoğan basında çıkan haberlere istinaden açıklama yapma gereği duyduklarını bildirerek fabrikayı kundakladığı iddia edilen İ.Ö’nün “sarhoş olduğu, yangın çıkartma bahanesinin de alkol olduğu iddia edilmektedir” dedi.

Kundaklama olayının gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin firma bağlantısının eski firma sahibinden kaynaklı olduğunu bildiren Aydoğan, “ Kendisinin olay günü jandarma tarafından yakalandığında vermiş olduğu ifade de yer alan 150 in lira alacaklı olduğu beyanı abartıdır. Eski sahibi ait olan borç firmamız tarafından üstlenilmiştir. Sadece 15 gün önce firmamız tarafından yapılmış olan 45 bin TL’lik ödemeden sonra bakiye resmi muhasebe kayıtlarımızda görülebileceği gibi 34 bin TL’dir. Zaten alacak ne olursa olsun yapılmış olan eylem milli servetimize zarar vermektir.” dedi.

“Basında çıkan işçilerin para alamadığı iddiaları tamimiyle asılsızdır” diyen Aydoğan, “ Kundaklamanın gerçekleştiği gün tüm işçilerimiz bizlerle birlikte seferber, hüznümüze de ortak olmuşlardır. Yılbaşına kadar yeni fabrikamızda tüm enerjimizle üretimime tekrar başlayacağımızı müjdelemek isterim.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR