İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, muhtarlarla bir toplantı yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Kahraman, “ Bizim görevimiz toplumun huzur içerisinde yaşamasını sağlamaktır.” diyerek söze başladı. Emniyetin sorumluluğundaki alanların ikiye üçe katlandığına dikkat çeken Kahraman, buna bağlı olarak polis sayısında da artışlar olduğunu dile getirdi. K Önümüzdeki günlerde mahalle ve köy ziyaretlerine çıkacağız, birebir sohbet ederek aşacağız diyerek, “ramazan ayı olmasından dolayı kahvelerimizi ziyaret ederek sohbetlerde bulunacağız.” şeklinde konuştu. Asayiş konusunda Düzce'deki öncelikli sıkıntılarının kavga ve darp etme olduğunu söyleyen Kahraman, “ Aile içi, mahalledeki gençler arasında veya alkollü kişiler arasında değişik şekillerde birbirlerini darp etme, kavga etme ön planda. Mala karşı işlenen suçlarda da bir kıpırdama var ve ben sizleri bilgilendirmek için buradayım” şeklinde konuştu.



“ Trafik insanlara birinci dereceden sorumluluk yükleyen bir olay.” diyen Kahraman, kaza oranlarının %90'ının sürücü hatalarından meydana geldiğini ifade ederek “ Özellikle yağışlı havalarda kazaların arttığını görüyoruz. Ramazan arefesi, bayramlar, hafta sonları, cuma günü öğleden sonları ve bütün tatil günlerini değerlendiriyoruz. İnsanların bir yerden bir yere giderken biraz telaşlı gitmesinden yaşanıyor.”dedi.Kahraman ayrıca emniyete bağlı 22 mahalle bulunduğunu ve bu sayının 48 çıktığını dile getirirken “ Yenikent'e açtığımız karakolu sayın Valimizin ve Kızılay'ın yardımları ile açtık. En büyük destekçimiz onlardır. Şuanda Yenikent'te çevik kuvvet ile birlikte 70 polis ile hizmetteyiz. Yenikent'te ayrıca yaya devriyelerimiz de görev yapıyor. Vatandaşı rahatsız eden her şey bizi de rahatsız eder. Vatandaşımızdan biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Mahallede otururken, çalışırken, gezerken şöyle bir etraflarına bakmalarını istiyoruz. Şüphelendikleri konuyu polise bildirsinler.” diye konuştu. Kahraman, son dönemde ihbarlar konusunda önemli başarılar elde ettiklerini belirterek eskiden ihbarlar asılsız çıkarken şimdi gelen ihbarların %70'lerde olduğunu söyledi.



Öte yandan Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman toplantı öncesi 17 Ağustos Marmara Depremi'ne değinerek, “ Depremin 10. yıl dönümü bu vesile ile kaybettiklerimizi rahmetle anıyor yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Dilerim ki bir daha böyle acılar yaşamayız. Ama her zaman depreme hazırlıklı olmalıyız geçmişi unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.