Kalıcı Konutlar 7. Bölgede bulunan Sağlık Ocağının arka kısmındaki otlar saat 21:00 sıralarında bilinmeyen nedenden dolayı alev aldı. Otların kuru olması nedeni ile yaklaşık bir dönümlük alan hızla yanmaya başladı.

Sağlık merkezine doğru ilerleyen yangın büyük korku yarattı. Ola yerine hemen itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar sağlık ocağında bulunan 112 personeli yangını söndürmek için büyük çaba harcadı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan otlara hemen müdahale etti ve yangını kontrol altına aldı. Yangını söndürmek için ellerinde kazma ve küreklerle olay yerinde bulunan vatandaşlar itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Kalıcı Konutların doğal gaz döşeli olduğunu ve bir patlama olduğu takdirde itfaiyenin Düzce’den gelene kadar her yerin yanabileceğini ifade ettiler. Kalıcı konutlara bir itfaiye aracının konulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar Belediye iş merkezlerinin boş durduğunu ve bu sıkıntıya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Belediyenin zabıta kulübesinin boş durduğunu ve buraya itfaiye merkezi kurulması gerektiğini belirten vatandaşlar, ayrıca belediyenin kalıcı konutlarda her yerde otları biçtiğini ve sadece bu bölgede otları biçmediğini öne sürdüler.

Haber; R. BAL