Düzce Merkeze bağlı Kirazlı köyünde bir markete sahte para vermek isteyen 2 kişi polis takibi sonucu Kaynaşlı ilçesinde yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Düzce Merkeze bağlı Kirazlı köyünde bir markete alışveriş için giren Erdal U.(51) ve Mehmet Ö.(37) market sahibine sahte para verdiler. Market sahibinin paranın sahte olduğunu ve başka para vermelerini isteyince ikili marketten alışveriş yapmadan 35 LF 871 plakalı kombi tipi araçla Ankara istikametine doğru yola çıktılar. Market sahibinin ihbarı üzerine Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyon Amirliğine bağlı trafik ekipler D 100 karayolu gişeler mevkisinde yolu kestiler.

Erdal U idaresindeki 35 LF 871 plakalı araç trafik ekiplerini görünce kaçma girişiminde bulundu. Kaçma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Erdal U ve yanında bulunan Mehmet Ö, trafik ekipleri tarafından araçlarından indirilerek Kaynaşlı Bölge Trafik İstasyon amirliğine götürüldü.

Araç içinde yapılan kontrollerde ise sağ ön koltuğun altına saklanmış halde 30 adet 100 YTL. , 10 adet de 50 YTL. Olmak üzere toplam 3 bin 500 YTL. Para ele geçirildi. Olayın Jandarma bölgesinde gerçekleşmesi nedeni ile Trafik ekipleri tutanak tanzim ederek sahte para taşıyan iki şahsı Jandarmaya teslim etti. Sahte para ile yakalanan iki şahıstan biri olan Mehmet ֒ın daha önce yine sahte para bulundurmak suçundan kaydının olduğu öğrenildi.

Jandarma olay yeri inceleme ekibi sahte para olayı ile ilgili olarak yakalanan şahısların kullandığı araç üzerinde inceleme yaptılar. Jandarma’nın konu ile ilgili soruşturması devam ediyor.