Bolu Dağı'nın TEM yolu geçişinde yoğun kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Dün Bolu Dağı’nda devrilen otobüsün ardından bugün de viyadükte kayarak devrilen kamyon, İstanbul yönünü ulaşıma kapattı. Kamyonun çekilmesinin ardından yol, 1 saat 45 dakika sonra tekrar ulaşıma açıldı.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bolu Dağı'nın TEM geçişi 3'üncü viyadükte, 44 LY 707 plakalı kamyon, kayarak devrildi. Kazanın ardından TEM'in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, trafik ekipleri yolda araç kuyruklarının oluşmaması için hemen önlem aldı.
Trafik ekipleri, İstanbul yönüne giden araçları Abant kavşağından D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yönlendirdi. Vinç ile kamyon yerinden kaldırılmaya çalışılırken, Karayolları ekipleri ise yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Ekiplerin çalışması sonucu TEM'deki kamyon saat saat 15.00 sıralarında vinçle kenara çekildi. Bolu Dağı TEM geçişinin İstanbul yönü 1 saat 45 dakika sonra ulaşıma açılmış oldu. Ancak kar yağışının devam etmesi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Haber: H. İŞCAN