Kimi zaman sokak aralarında, kimi zaman araç içerisinde, kimi zaman ise yol ortalarında görüntülediğimiz “bonzai” vakalarına bir yenisi daha gece saatlerinde şehirler arası otobüs terminalinde yaşandı.

Tamamen kimyasal ve ucuz maliyette temin edilebilen ve 13 -15’li yaşlara düştüğü gözlemlenen bu uyuşturucu kullanımının önüne geçilemiyor. Alınan önlemler, yapılan uygulamalar, her ne kadar had safhada olduğu söylense de içinde bulunduğumuz uyuşturucu kâbusu can yakmaya ve yaygınlaşmaya devam ediyor. Dün Mehmet Akif İnan Caddesi üzerinde güpegündüz bonzai komasına giren gencin iç acıtan görüntüsünün ardından, gece yarısı iki bonzai vakası daha yaşandı. Saat 04.00 sıralarında Çoban’da bulunan şehirlerarası otobüs terminalinde aldığı uyuşturucunun etkisi ile U.Y. isimli şahıs, yere yığıldı.

Vatandaşların fark etmesi üzerine hemen emniyet ekipleri ile 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler yerde yatan U.Y. isimli şahsı komaya girmiş şekilde buldu. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan U.Y. buradan da Bolu İzzet Baysal Üniversitesi hastanesine sevk etti. U.Y.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bilgisi edinildi.

U.Y’nin yanı sıra Düzce Devlet Hastanesinde yine çocuk yaşta bir kişinin bonzai adlı uyuşturucu madde kullanımından yoğun bakım ünitesinde yattığı öğrenildi. Kanayan yara haline gelen uyuşturucu kullanımına ne zaman kesin bir çözüm bulunacağı ise merak konusu oldu.

Haber;İ.KELEŞ