Bayram tatilini memleketlerinde geçiren dönüşe geçti. TEM Otoyolu, Bolu Dağı Tünel çıkışı ve gişelerde araç yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk nedeni ile TEM Otoyolunda trafik ekipleri aralıksız uyarılarına devam ediyor.

Bütün uyarılara rağmen kazaların da ardı arkası kesilmiyor. Düzce’de bayram tatilinin başladığı 26 ağustos gününden bu güne kadar meydana gelen trafik kazalarında bir kişi ölürken toplam 40 kişi de yaralandı.

Bayramın kana bulandığı yollarda yaşanan kazalar trafikte uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Zaman zaman yolda trafik durma noktasına geldi. Bir kişinin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin de yaralandığı kazalarda ön plana çıkan neden ise aşırı hız ve dikkatsizlik oldu.

Kazaların aşırı hız ve dikkatsizlikten meydana geldiğini ifade eden yetkililer, dönüş yolculuğunun devam ettiği hafta sonunda daha fazla kaza olmaması için dikkat uyarılarını sürekli yapıyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerektiğini ifade eden yetkililer “Daha fazla canımız yanmasın” dedi.

Düzce’de kazalara bakıldığında daha çok eve dönüşte meydana geldiği görülürken Ramazan Bayramı’nın 3. Gününden itibaren kazaların sayısında gözle görülür bir artış olurken bu kazalarda bir kişi yaşamını yitirdi. Bayram tatili boyunca bir kişinin öldüğü 40 kişinin ise yaralandığı kazaların önüne geçmek için Karayolları ve emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Dönüş yolculuğu nedeni ile yoğunluğu devam eden yollarda sürücülerin de dikkatli seyir etmesi gerektiği ve yoğunluğun Pazar gecesi de dahil olmak üzere devam edeceği belirtildi.

Haber; R. BAL