Tem Otoyolu Bolu Dağı Tünel Çıkışında saat  19.15 sıralarında meydana gelen ve 3’ü Otobüs toplam 7 aracın karıştığı zincirleme kazada küçük bir kız çocuğu hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı. Meydana gelen Kazanın asıl sebebi yoğun bir şekilde yağan kar yağışı oldu.

 

Ankara'dan İstanbul yönüne gitmekte olan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bilsay Çetin'in kullandığı plakası belirlenemeyen otomobil, Bolu Dağı tüneli çıkışındaki 4. viyadükte, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kaydı.Bu otomobile arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Kaza nedeniyle duran araçlara daha sonra iki otobüs, bir tır ve bir kamyonun çarpmasıyla zincirleme kaza meydana geldi.

 

Bolu 'da bu kazadan önce de meydana gelen başka kazalar nedeniyle Kar yağışının oldukça etkili olduğu tünel çıkışındaki kazaya Düzcedeki ambulans ve itfaiye ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı. Kar yağışı nedeniyle bölgeye güçlükle ulaşan kurtarma ekipleri zincirleme kazada sıkışan yaralıları kurtarmak adeta seferber oldular..

 

Üç otobüsün karıştığı kazanın hemen ardından otobüslerdeki yolcular panikle kendilerini dışarı attılar. Yolcuların bazıları kazanın ardından şok geçirerek ağlamaya başlarken bazı yolcuların telefonlarla yakınlarına bilgi vermeye çalıştıkları gözlendi.

 

Kaza yapan otobüsde  sıkışan şoför ve muavin bir saate yakın kurtarılmayı beklerken , ayakları sıkışan muavin haber ekibimizden de yardım isteyerek bizi neden kurtarmaya gelen yok diyerek adeta durumuna da  isyan etti.

Yaşanan kazada en şanssız olanlar ise otobüsün adeta altına aldığı otomobilde bulanan minik yolcular oldu. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Bilsay Çetin'in de içinde bulunduğu otomobilden ilk önce polis memuru çetin kurtarıldı.

 

Ardından düzce itfaiyesi kurtarma ekipleri Çetin’in oğluna ulaştı. 1.5 saat süren kurtarma çalışmasında baba Bilsay Çetin soğuk kanlılığını son ana kadar korurken ,zaman zaman oğlu ile de konuşarak ona moral vermeye çalıştı.. Kazada çetin ve oğlu kurtarılırken kızı ise yaşam mücadelesine yenik düşerek araç içinde

sıkıştığı yerde hayatını kaybetti

 

Kazada yaralananlar  112 Acil servis ambulansları ile Düzce ve Bolu Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındılar.otobüslerden büyük bir panikle inen yolcular uzun süre yolda bekledikten sonra karayolları ekiplerinin de yardımıyla yoldan gecen araçlara bindirilerek  en yakın dinlenme tesislerine gitmeleri sağlandı.

 

Yoğun kar yağışı nedeni ile meydana gelen kazalar sonrası kaza yapan araçlar yoldan çekildikten sonra Tem otoyolu İstanbul şeridi tekrar araç trafiğine açıldı. Karayolları ekipleri de yolda ve viyadüklerde buzlanmaya karşı gece boyu  tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptılar.