2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Boğaziçi beldesinde Ak Parti'den Belediye başkanlığı görevine seçilen Rafet Kara ve birlikte görev yaptığı Yazı işleri müdürü İrfan Sağlam ile birlikte tutuklandı.
Rafet Kara 2009 yerel seçimlerinde yeniden Ak Parti'den Belediye Başkan adayı gösterilmiş, yapılan seçimde ise kendisi 663 oy alırken, Milliyetçi hareket partisi adayı Ali Soyer’in 851 oy alması üzerine 188 oy farkı ile Belediye Başkanlığını kaybetmişti. Seçimin hemen sonrasında Boğaziçi Belediyesi'nde hırsızlık olayı yaşanmış, Belediye'ye giren hırsız yada hırsızlar bilgisayarlardaki bellekleri alıp kayıplara karışmışlardı.
Seçimler sonrasında eski Başkan Rafet Kara ile ilgili değişik iddialar ortaya atılmış, Mehmet Keleş tarafından Düzce Belediyelerine dağıtılmak üzere bulunan hibe kredilerden Boğaziçi Belediyesine düşen yüklü bir miktarında ortada olmadığı yeni yönetim döneminde tespit edildiği iddiaları da kamu oyunu meşgul etmişti.
Bu ve bir çok iddiadan dolayı hafta sonuna doğru göz altına alınan Rafet Kara ve İrfan Sağlam ifadelerinin alınması sonrasında çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.