Edinilen bilgilere göre; D-655 karayolu Tepeköy mevkiinde yol çalışması nedeni ile tek şeride düşen yolda 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı. 8 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 


TEK ŞERİTLİ YOLDA KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR
Düzce’den Akçakoca istikametine gitmekte olan Muhammet A. İdaresindeki otomobil Tepeköy mevkiine geldiği esnada tek şeride düşen yolda şerit ihlali yapması sonucu karşı yönden gelen Berkay C. İdaresindeki otomobille kafa kafaya girdi. Kaza sonrasında D-655 karayolu Tepeköy mevkii savaş alanına dönerken kazayı gören vatandaşlar hemen kazazedelerin yardımına koştu.

Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ile Akçakoca İtfaiyesi Kaza Kırım Jandarma ve Bölge Trafik ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan yaralılar araç içerisinden çıkartılarak ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Akçakoca yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kafa kafaya çarpışan araçlar hurdaya dönerken kazada sürücü Berkay C.’nin kullandığı araçta bulunan Nurhan O. Çınar Berk C. Âdem O. Emine O. ve Abdullah Kerim O. İle karşı şeritten gelerek kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen araçta bulunan Muhammet A. ve yanında yolcu olarak bulunan Esra D. yaralandı.


KARAYOLLARININ İHMALİ Mİ VAR?
Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri araçlarda inceleme yaparken karayollarının büyük bir eksiklik dikkat çekti.

Tepeköy mevkiinde meydana gelen heyelan nedeni ile yaklaşık bir senedir bitirilemeyen istinat duvarı yapım çalışmalarının sürdüğü noktada, yolun tek şeride düşen yaklaşık 100 metrelik kısmında bölünmüş yol olduğuna dair duba ve işaretlemelerin olmaması gözlerden kaçmadı.

Kazada ‘karayollarının ihmali mi var?’ sorusu akıllara geldi.  Jandarma ve Bölge Trafik ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haber:İ.KELEŞ