16 Şubat 2012 tarihinde, Derince İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesinde ikamet eden Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt, evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu.
Olayla ilgili soruşturma kapsamında Güler Kurt'un yeğenleri Muhammet M., Mevlüt M. ile arkadaşları Uğur U. ve Murat K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Korkunç cinayetle ilgili Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar açıklandı. Davaya tutuklu sanıklar Muhammet M., Mevlüt M., Uğur U., Murat K. ile avukatları Ersin Zaralıoğlu, Suat Çelik, Nejdet Çağlar, Didem Zengin ve öldürülen Güler ve Hatice Kurt'un eşi Rasim Kurt ile oğlu Fatih Kurt ve avukatları Şerife Manay katıldı. Cumhuriyet savcısının daha önceki celsede verdiği mütalaada sanıklar Uğur U. ve Murat K.'nin "kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini, ayrıca "yağma" suçundan 4'er yıl hapislerini istedi.
Sanıklar Muhammet M. ve Mevlüt M.'nin sadece "yağma" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıklardan Uğur U. ve Murat K.'nin kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası ve yağma suçundan 11'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, diğer sanıklar Muhammet M. ve Mevlüt M.'nin nitelikli yağma suçundan 11'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

Haber: H. İŞCAN