Karabük'te, cinayet olayına karışan ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan dört yıldır aranan Kamil Ç., Bartın’da yakalandı. Karabük istikametinden Bartın’a giriş yapan 81 plakalı bir aracın mobese kameralarına takılmasıyla kayıtlarda aracın Düzce Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı ortaya çıktı. Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce araç durduruldu. Aracın içinde bulunan Mehmet Ç., Mine H.Ş. ile Enes E.A isimli şahısların kimlik kontrolü sırasında, otomobilin Düzce’de faaliyet gösteren Rent a Car’dan N.Ö isimli şahıs tarafından kiralandığı, aracı kiralarken verdiği kimlik bilgilerinden şahsa ulaşılamadığı ve kiralama şirketi sahibi E.K’nın Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunduğu belirlendi.

Araçta bulunan ve polise Mehmet Ç. olarak kimlik beyan eden şahsın asıl adının Kamil Ç. olduğu ve Karabük ilinde 2008 yılında “Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs” suçundan dolayı kesinleşen 14 yıl hapis cezası nedeniyle arandığı öğrenildi.

Yapılan araştırmada Kamil Ç.’nin yakalanmamak için abisi Mehmet Ç.’ye ait kimlik bilgilerinin bulunduğu ve kendi fotoğrafı yapışık sahte düzenlenmiş nüfus cüzdanını kullandığı ortaya çıktı. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Kamil Ç., tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

HABER:H.İŞCAN