4 Haziran'da Bolu’da Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde yaşanan olayda Bolu Defterdarlığı'nda memur olarak çalışan Ayşe Kalkan, yoldan karşıya geçen üç kızın içerisinden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'na saldırdı. Genç kızı altı yerinden bıçaklayan Ayşe Kalkan, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Olaydan kısa süre sonra genç kızı öldürdüğü yerin yaklaşık 100 metre uzağındaki evinde yakalanan Ayşe Kalkan tutuklandı. Ayşe Kalkan tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Bir süre tedavi gören Ayşe Kalkan, Ankara Sincan Kadın Tutukevi'ne koyuldu.


Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Ayşe Kalkan, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya cezasını çektiği Ankara'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkemede Ayşe Kalkan’la ilgili bir detay daha ortaya çıktı. Dava dosyasını okuyan mahkeme başkanı Ayşe Kalkan'ın 2011 yılında Düzce'de başka bir kadını yaralama olayı nedeniyle adli sicil kaydının bulunduğunu açıkladı.


Ayşe Kalkan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Ankara'dan gelecek raporun beklenilmesine karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

 

Haber:S. Kaşkır