TEM Otoyolu Doğanlı Mevkii Ankara istikametinde meydana gelen trafik kazasında Caner Çetin idaresindeki 34 PB 712 plakalı otomobil ile Özkan Gürler idaresindeki 67 LC 175 plakalı otomobilin karıştığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti. İki otomobilin de şarampole uçtuğu kazada 4 kişi de yaralandı.

İddiaya göre kaza 67 LC 175 plakalı otomobilin İstanbul istikametinde ilerlerken Kaynaşlı kavşağını kaçırdığı ve kazanın olduğu bölgeden Ankara istikametine dönmek istemesi sonucu meydana geldiği ifade edildi. Ankara istikametine dönmek isteyen otomobil Ankara istikametinde ilerleyen 34 PB 712 plakalı otomobil ile çarpıştı ve kaza meydana geldi.

Araçlardan 67 LC 175 plakalı otomobilde bulunan sürücü Özkan Gürler ile birlikte araçta bulunan Aziz Gündoğdu, Nevzat Kılıç, Vefzi Gümüş yaralanırken Eslen Diyar Gürler araç içerisinde sıkıştı. Diğer araçta bulunan sürücü Caner Çetin ve yanında bulunan Öykü Derya Sevindik de yaralandı. Kaza sonrası olay yerine hemen 112 acil servis ambulansları ile birlikte itfaiye kaza kırım aracı sevk edildi.

Olay yerine gelen 112 acil servis ambulansları ile yaralılardan Caner Çetin, Öykü Derya Sevindik, Özkan Güler, Nevzat Kılıç ve Vefzi Gümüş Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Özel Sivrikaya Hastanesi’ne kaldırıldı. Araç içerisinde sıkışan Eslen Diyar Gürler itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Olay yerinde 112 ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Eslen Diyar Gürler hayata döndürülemedi. Olay yerinde hayatını kaybeden Eslen Diyar Gürler’in cesedinin üzeri kapatıldı ve Cumhuriyet Savcısı incelemesinin ardından ceset adli tıp kurumuna sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Nevzat Kılıç ve Vefzi Gümüş de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Olay yerine kaza sonrası İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve Emniyet Müdür Yardımcıları geldi ve kaza ile ilgili bilgiler aldı. Gezer daha sonra kaza ile ilgili Vali Vasip Şahin’e telefonla bilgiler verdi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber; R. BAL