Karlı kaplı olan Düzce-Yığılca karayolunun görüntülerini çeken televizyonumuzun kameraman ve muhabirine korna basark selam veren minibüs, yaklaşık 200 metre ileride kaza yaptı. Karşı istikametten gelen 81 AK 319 plakalı Tır'la yan yana geçişirken, sürcüsü Gökhan Akman'ın direksiyon hakimiyetni kaybetmesi sonucu Yığılca-Düzce seferini yapan 81 AR 753 plakalı yolcu minibüsü yoldan çıktı. Şans eseri kaza da yaralı olmazken, minibüsün sürücüsü Gökhan Akman Tır'ın kendilerini sıkıştırdığı belirterek kendisinin bu yüzden aracı yol dışına çıkarmak zorunda kaldığını söyledi.

25186

Hava soğuk ve kar şiddetini arttırmıştı. Beklenen çekici de gelmeyince iş başa düştü diyen yolcular araçta bulunan kısa bir halatı minibüse bağladılar ve çekmeye başladılar. Ancak kara saplanan tonlarca ağırlıktaki minibüs insan gücüyle çıkacak gibi değildi. Yolcular umutla tekrar denedi ancak bu kez minibüs de arıza yaptı ve çalışmadı.

25187

Bu sırada aynı kooperatif araçlarından biri Düzce'den Yığılca'ya giderken kaza yapan iş arkadaşının yanında durdu. Yaklaşık bir saat soğukta bekleyen yolcular sevindi derken ne sebeptendir bilinmez ama o minibüste iş arkadaşına yardım etmeyerek Yığılca'ya doğru hareket etti.

25188

Çaresizce bekleyen minibüs sürücüsü ilk aradığı yerden yeniden yardım istedi. Yaklaşık 1,5 saatlik bekleyiş en sonunda minibüsün çekici yardımıyla kurtarılmasının ardından son buldu.

Haber; Ş. ÇAKIR