Düzce TEM otoyolu Kaynaşlı Bolu Tünel çıkışı ve Gümüşova Yeşilyayla mevkilerinde saat 01.00 sıralarında meydana gelen 2 ayrı kazada biri ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, ilk kaza Düzce'nin Gümüşova ilçesi TEM otoyolu Yeşilyayla köyü mevkiinde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan Cemil Yılmaz idaresindeki 08 K 6003 plakalı TIR, önünde seyretmekte olan Hamit Karayemiş idaresindeki 57 DH 360 plakalı kamyona çarptı. Kazada TIR sürücüsü Cemil Yılmaz araç içinde sıkıştı. Sıkışan sürücü Düzce Belediyesi İtfaiyesi kaza kırım ve kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirilen Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İkinci Kaza Bolu Tünel Çıkışında

İkinci kaza ise TEM otoyolu Düzce Kaynaşlı, Bolu Dağı Tünel çıkışı, Asar deresi mevkiinde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan Ali Osman Ören idaresindeki TIR'a arkadan gelmekte olan Levan Beridge idaresindeki GRL 900 plakalı TIR çarptı. Kazayı görerek yavaşlayan Hacı Mehmet Akdeniz idaresindeki 66 LR 465 plakalı kamyonete, arkasından gelmekte olan Metin Yılmaz idaresindeki 06 DL 2053 plakalı kamyonetin çarpması sonucu Hacı Mehmet Akdeniz, eşi Süheyla Akdeniz, 9 ve 10 yaşlarında oldukları belirtilen çocukları Elif ve Rabia Akdeniz yaralandı. Yaralılar 112 Acil servis ambulanslarıyla Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Yol Ulaşıma Kapandı

Zincirleme meydana gelen kazalardan dolayı Bolu Dağı Tünel çıkışı İstanbul istikameti saat 01.00'da ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, tünel içerisinde araç konvoylarının oluşmaması için Araç Trafiğini Bolu Abant Gişelerinden D 100 karayoluna yönlendirdi. Kaza yapan araçların bir kısmı olay yerinden kaldırıldıktan sonra otoyol İstanbul istikameti sol şeritten kontrollü olarak saat 02.10 sıralarında ulaşıma açıldı. Karayolları ekipleri, kaza yapan iki kamyonetin de yoldan kaldırılmasının ardında saat 02.30 sıralarında yolu temizleyerek ulaşımın normale dönmesini sağladı. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber; R. BAL