Havaların ısınmasıyla birlikte Düzce'de bisiklet ve motosiklet kazalarında artış göze çarpıyor. Düzce’de yaz aylarıyla birlikte cadde ve sokaklarda artan bisiklet ve motosiklet yoğunluğuna bir de dikkatsizlik eklenenince neredeyse her gün bir motosiklet kazası haberi geliyor. Düzce emniyet Müdürlüğünün denetimlerine ve kaskı takmaları yönündeki uyarılara rağmen sürücüler yine bildiğini okuyor.

Son dönemde motosiklet kullanıcılarının karıştığı kazalardaki artış polisi daha radikal önlemler almaya yöneltse de bu da yeterli olmuyor. Bütün uyarılara rağmen sürücüler canlarını hiçe sayarak kasksız, son sürat motosiklet kullanmaya devam ediyor. Kask kullanmıyan, ters yönde ilerleyen ve aniden yola fırlayan bisikletli ve motosikletliler kazalara adeta davetiye çıkartıyor. Motosiklet kazası haberlerinin tavan yaptığı bu günlerde sadece dün meydana gelen kazaların bilançocu 8 yaralı.

Dün gündüz saatlerinde bir ailenin 5 yaşındaki çocuklarıyla geçirdiği kaza ve kuyumcuzade bulvarında U dönüşü yapan otomobile çarpan motosikletlinin ardından gecede kazalar ardı arkasına geldi.

Bisikletliyle motosikletli çarpıştı

Dün akşam saatlerinde Aydınpınar Caddesi'nde motosiklet ile bisikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Yusuf Kaim idaresindeki 81 BJ 110 plakalı motosiklet ile Salih Tuna'nın kullandığı bisikletle çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan sürücülerin imdadına ilk olarak çevredeki vatandaşlar koştu. Hemen 112 acil servis ekiplerine ve emniyet ekiplerine haber verdi. 80 yaşındaki Salih Tuna'nın başının altına çevredeki vatandaşların koyduğu yastıkla ambulansın gelmesini bekledi.yaşlı adam yolda yaralı bir şekilde beklerken yoluna devam etmek isteyen bazı araç sürücüleri ise gözden kaçmadı. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaparak Atatürk devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına aldı.



Ters şeritte giden Bisikletliye Polis çarptı

Aydınpınardaki kazasının üzerinden 1 saat geçmeden Eski Bolu Caddesi'nde ve D-100 karayolu Gökçe Köyü mevkiinde kaza meydana geldi. Eski Bolu Caddesinde ters şeritte ilerleyen ve bir çocuğun kullandığı bisiklete polis aracı çarptı. Kazada yaralanan bisiklet sürücüsü olay yerine gelen 112 ekiplerince Özel hayrisivrikaya Hastanesine kaldırılırken Gökçe köyünde mevkiinde 1 kişinin yaralandığı kazada ise yaralı Atatürk devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

3 Araçlı kaza

Bugün ö ğlen saatlerinde de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Edinilen Bilgiye göre; Atatürk Bulvarında Cedidiye Cami İstikametine giden Sinan Aydın İdaresindeki 81 DF 558 plakalı araç, Alparslan Mete Baytok idaresindeki motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyeti kaybeden motosiklet sürücüsü de Mehmet Karabacak idaresindeki 81 KH 139 plakalı otomobile çarptı. Kazadan hafif yaralanan motosiklet sürücüsü yol kenarında bir tabureye oturtularak ambulansın gelmesini bekledi. Olay yerine gelen 112 ekipleri motosiklet sürücüsünü hastaneye sevk etti.



Haber: S. KAŞKIR