Valiliğin ve Emniyet Müdürlüğü’nün tüm uyarılarına rağmen Kontör dolandırıcılığı yapan şahıslar, mesleklerini icra etmeye devam ediyor.  İnanılmaz tuzaklar hazırlayan dolandırıcılar, Düzce’de kontör satan bir işyeri sahibini 2 bin kontör dolandırdılar.

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayında kendisini Doktor olarak tanıtan bir kişi, kontör ticareti yapan işyerinin yanındaki dükkanı arayarak,  yan taraftaki işyerini aradığını, işyeri sahibi ile görüştürülmesini rica ediyor. Dükkan sahibi telefonu yan taraftaki işyerine götürüyor ve kendini Düzce’de herkesin bildiği bir doktor olarak tanıtan dolandırıcı acil olarak değişik numaralara 2 bin 500 kontör göndermesini, maaş zamanı hepsini kendisinin ödeyeceğini söylüyor.

İşyeri sahibi kendisini doktor olarak tanıtan şahsa tanımadığı kişilere kontör göndermesinin mümkün olmadığını söyleyince, şahıs işyeri sahibinin tanıdığı kişilerden birkaç kişinin ismini sayıyor ve onların aracılığını devreye sokuyor. İşyerini arayan bu sözde tanıdıklardan biri de bir sorun olmayacağını, doktorun kendisiyle görüştüğünü, kontör göndermesinin bir mahzuru olmayacağını söylüyor.

Tanıdığı biri olduğunu sandığı kişinin referansını alan işyeri sahibi de kendini doktor olarak tanıtan şahsın verdiği numaraların her birine  500 kontör olmak üzere 2 bin 500 kontör gönderiyor.

İşyeri sahibi bu arada tesadüfen aradığı, referans olarak gösterilen kişilerden birini arayınca dolandırıldığını anlıyor. Hemen operatörü arayarak aktarma işlemini durdurmaya çalışıyor. 500 kontör aktarımı gerçekleştirilmeden bloke edilirken, 2 bin kontör transferi gerçekleştiği için ortadan kayboluyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından dolandırıcılığı gerçekleştiren sahtekarların verdiği numaralara dayanarak soruşturma başlatılırken, vatandaşların bu gibi olaylar konusunda çok dikkatli olmasının önemi da bir kez daha ortaya çıkıyor.