Zaman zaman Türkiye gündemine düşen hayvanlara yönelik tecavüz olaylarının bu kez adresi Gölyaka’ya bağlı bir köy oldu. Olayın mağduru ise bir köpek. İddiaya göre 56 yaşındaki S.S. isimli şahıs, komşusunun köpeğine tecavüz etti.

 

Hafta sonu meydana gelen olayda, şüpheli S.S. jandarma tarından gözaltına alınırken, köpek ise hayvan barınağına götürüldü.

 

Hayvanseverler tarafından tecavüzden sonra tedavi altında alınan köpeğin hali fotoğraflanarak bazı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanırken fotoğraflara yapılan yorumlarda bu iğrenç olayı gerçekleştirdiği öne sürülen şahsa lanetler yağdırıldı.

 

Fotoğrafları paylaşan bir hayvansever ise olayın kendilerine bir ihbarla intikal ettiğini belirterek, “22 Aralık 2012 derneğimize telefonla Gölyaka'da bir adamın köpeği ellerinden ayaklarından bağlayarak günlerce tecavüz ettiği ihbarı verildi. Derneğimiz hemen jandarmaya suç duyurusunda bulundu. İl çevre müdürlüğüne olayı bildirdik. Veteriner hekim kontrolleri yapılan köpekte tecavüz bulgularına rastlanırken, el ve ayaklarının zincirle bağlandığı raporu verildi. Büyük bir travma yaşayan köpek şuanda Düzce Belediyesi Barınağı'nda gözlem altında. Bizler de savcılıga şahıs hakkında suç duyurusuna bulunduk. Dernek olarak bu işin peşini asla bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Meydana gelen olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

HABER:Ş.ÇAKIR