Düzce Merkeze Bağlı Kasapköyü'nden iki çocuğun kaçırıldığı ihbarı kısa süreli bir alarm yaşanmasına neden oldu. Bir saat süren alarmın ardından olayın yanlış anlamadan kaynaklandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Olay saat 10.00 sıralarında Kasapköyü adıyla da bilinen Şıralık Mahallesinde çocuk bakıcılığı yapan bir şahsın bakmakla yükümlü olduğu 4 yaşındaki M.S adındaki erkek çocuk ve 6 yaşındaki A.M kız çocuğunun kaçırıldığı ihbarını yapması ile başladı.

Jandarmanın talebi üzerine Emniyet Müdürlüğü bir arama çalışması başlattı. Yapılan anons üzerine Düzce Merkez ve ilçelerdeki tüm ekipler, eşkalleri ve üzerlerindeki giysileri tarif edilen çocukların bindiği tahmin edilen, mavi renkli olduğu bildirilen ama plakası alınamayan otomobili aramaya başladı. Konunun aciliyeti nedeniyle anonslar sık sık tekrarlanarak çocukların bulunmasına çalışıldı.Bir yandan da Kasapköyü'nde olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili olarak Jandarma istihbarat ekipleri soruşturmaya girişti.

Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin alarmı yaklaşık bir saat sürdü. Saat 11.00 sıralarında iki çocuğun kaçırılması olayının bir yanlış anlamadan kaynaklandığı anonsu üzerine tüm ekipler rahat bir nefes aldı.

Yanlış anlamanın bakıcı kadının oğlunun annesine bildirmeden çocukları gezmeye götürmesinden kaynaklandığı, ihbarı da çocukları bulamayan bakıcı kadının yaptığı öğrenildi.