İl emniyet müdürlüğü ekipleri Azmimilli Mahallesi’nde bulunan PTT Küçüksu şubesinde silahlı soygun tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatı vatandaşlar, gerçek sandı. Saat 15.00 sıralarında Kar Maskeli ve silahlı polis memuru tatbikat gereği PTT Şubesi’ne girdi. Veznede görevli memurun panik butonuna basmasıyla tatbikattan habersiz olan emniyet ekipleri gelen soygun ihbarı üzerine harekete geçti. 



Tatbikat gereği PTT şubesinde 1 kişinin yaralandığı yönünde 112 acil servis ekiplerine de ihbar düştü… Bunun üzerine sağlık ekipleri de olay yerine gönderildi. Küçüksu PTT Şubesi’nden başlayan kovalamacada şüpheli aracın peşine çok sayıda emniyet ekibi takıldı. Aracın peşine takılan ekipler sürekli soyguna karışan araca dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan araç Rıhtım Caddesi üzerinden kalıcı bağlantı yoluna girerek hızla ilerlemeye başladı. 


Aracın geçiş güzergahları üzerinde tedbir alan resmi ekipler aracın önün kesmeye çalıştı. Ekiplerin dur ihtarına uymayan araç bağlantı yolundan Çevre Yolu’na girerek AFAD kavşağı istikametine dönüp hızla kaçmaya devam etti. araç AFAD kavşağında polislerin yola attığı kapan ile lastikleri patlatılarak durduruldu.


Otomobil içerisindeki sözde soyguncular, araçtan indirilerek üst aramaların ardından elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Silahla soygun tatbikatı gerçeğini aratmazken, İl Emniyet Müdür Yardımcı Oktay Özbakır ve Asayiş Şube Müdürü Cengiz Dursun tatbikatta herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için kovalamacayı yakından takip etti. tatbikat başarı ile sonuçlanırken vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.




Haber;İ.KELEŞ