Edinilen bilgilere göre, Yığılca Hacı Yeri köyünde ikamet eden Yapar ve Alkan aileleri namus meselesi yüzünden mahkemelik oldular. Yığılca adliyesinde görülen davaya gelen taraflar mahkeme çıkışı birbirine girdiği öğrenildi.
Taraflardan 35 yaşındaki Durdu Alkan elindeki ekmek bıçağıyla 39 yaşındaki Seyfettin Yapar’ı bıçakladığı. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Seyfettin Yapar,ında belinde bulanan silahı çekerek ateş etmeye başladığı. Yapar’ın silahından çıkan kurşunlardan birinin konu ile alakası olmayan ve olay yerinden uzakta bulunan 53 yaşındaki Ahmet Akduman isimli vatandaşın sol dizinin üstüne saplandığı öğrelindi.
Kavga esnasında Durdu Alkan’ın babası olduğu öğrenilen 65 yaşındaki Asım Alkan bıçakla yaralanırken, Erol Yapar isimli bir başka vatandaşta bacağından aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Yaralılar Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındılar.
Edinilen bilgilere göre Kavgaya neden olan olay, S.Y.'nin N. T. ile yaşadığı yasak ilişkinin ortaya çıkmasının ardından N -T eşinden ayrılmış. S.Y. evli olduğu için N. T.'yi almayınca konu Mahkemelik olmuş ve görülen dava sonrası taraflar çıkışta karşılaşınca olayların başladığı ve olaylar sonucunda bir kişi silahla dört kişide bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı.