Akçakoca Adliyesi bugün duruşma salonunda bir vatandaş hakime silah çekti. Duruşma salonu silah çekilmesi ortalığı biranda karıştırdı. iddialara göre; Olay, Bugün saat 10.30 da Akçakoca Adliyesi İcra Mahkemesinde yaşandı. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Ö.L.T adlı vatandaşı devam eden davasını sonlandırdı. Bunun üzerine Ö.L.T. İsimli şahıs silahını çekerek hakime doğrulttu. Silahını Hâkime doğrulduğu anda Mahkeme de görevli Avukat Muzaffer Tan ve Mübaşir Yusuf Kızıltoprak tarafından şahsın elini tutarak büyük bir faciayı önledi. Silahın namlusu Avukat Muzaffer Tan’ 4-5 kere doğruldu. Silahı elinden almak için Tan, Mübaşir Yusuf Kızıltoprak ve diğer görevliler tarafından 2-3 dakika silahı alma mücadelesi verildi, polisin gelmesiyle silah alındı.
Şahsı üzerindeki silahta 7 adet mermi çıktığı öğrenildi. Olay nedeniyle Adliye binası komple boşaltıldı. Akçakoca Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Ö.L.T adlı vatandaş, ifadesi alınarak ‘’ Adam Öldürmeye Teşebbüs’’ suçundan yargılanacağı bildirildi.
Akçakoca Adliyesine x-ray cihazı olmasına rağmen şahsın duruşma salonuna silahı nasıl soktuğu merak uyandırdı. Bu arada Adliye binasında emniyet zafiyeti içinde soruşturma başlatılacağı öğrenildi