Yığılcada cuma günü sabaha karşı iki markette akıl almaz soygunlar yaşandı.yaklaşık 3 gün bölgede incelemeler yaptıkları iddia edilen hırsızlar,Yığılcaya 34 plakalı vosvagen bir araçla geldiler.İlçede bir başka aracın plakasını sökerek kendi araçlarına takan hırsızlar ilçe merkezinde cirit atmaya başladılar.

Saat 1,30 civarında Tiryakioğlu markete gelen hırsızlar marketin kapısını kolayca açarak içerdeki 5.000 TL lik sigaraları aldılar.Sonrasında ise bu kez Yolcu marketin önüne gelen hırsızları taşıyan araç hırsızları market önünde bıraktı ve şehir merkezinde tur atmaya başladı.Hırsızlar bu arada marketin alarm cihazını susturdular,markete gelen telefon hatlarını kestiler

Hırsızlar kapıya taktıkları levye ile markete girmeyi başardılar.Bu arada marketin kayıtta olması gekene güvenlik kamerası bir şekilde kayıttan çıktı ve yaklaşık 14 saat kayıt yapmadı.

Yolcu market sahibi İbrahim Söğüt dükkanlarının ikinci kez soyulduğunu belirterek “marketimiz yığılcanın kalbi olarak nitelendirilecek bir yerde,ancak hırsızlık yinede engellenemedi” dedi.

Dükkanlarından 30.000 TL civarında sigora ve kontür çalındığını söyleyen Yolcu market sahibi İbrahim Söğüt hırsızlıklardan bıktığını söyleyerek başına gelen olayı özetledi.

İlçede mobese sisteminin bulunması dolayısıyla eldeki kayıtlar emniyetin yetkili birimlerine inceleme yapılmak üzere gönderildi.