En son Düzce’de hırsızlık olayına karışan ve geçtiğimiz günlerde Gerede'de kıskıvrak yakalanan profesyonel hırsızlık çetesinin ilginç bir özelliği de ortaya çıktı.
Gerede Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan çetenin “Salatalık Çetesi” olarak nam saldığı, profesyonel ekibin, açtıkları kasaları boşaltıp içine salatalık koydukları ortaya çıktı. Operasyon sonucunda kasa açmak için kullanılan tüm aletlerin yanında boşaltılan kasalara konulan salatalıklar da ele geçirildi.
İddiaya göre, ülke genelinde “Salatalık Çetesi” olarak nam salan profesyonel ekip arasında bilişim uzmanı bir kişinin de yer aldığı öğrenildi. Bu kişi, yakalanan aletler arasında bulunan dizüstü bilgisayar ile kamera sistemlerini ve güvenliği bir şekilde ele geçiriyor, alarmların devre dışı bırakılmasında önemli bir destek sağlıyordu. Güvenlik duvarını aşan profesyonel hırsızlar, böylece çelik kasaları açarak rahatça hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmayı başarıyordu.
Boş geçmiyorlar
Hırsızlık çetesinin bugüne dek hiçbir iz bırakmamasındaki bir başka etken ise sabit bir yerlerinin olmayışıydı. Geçtikleri güzergahlarda hırsızlık olaylarını gerçekleştiren ekip, vakit kaybetmeden bir başka il merkezine geçiş yapıyor ve böylece izlerini çabucak kaybettirmeyi başarıyordu.

Haber: S. KAŞKIR