Düzce belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde il merkezinde bulunan tüm mezarlıklarda başlatığı temizlik ve yeni düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor.
Benzer çalışmanın yapıldığı darıcı mahallesi mezarlığında odun paylaşımı konsunda tartışmalar kavgaya dönüşüyor.
Vatandaşların Darıcı mahallesinde bulunan kuran kursuna yakacak kışlık odun almak istemesi üzerine mezarlığın yanında bulunan bir evin sahibi odunları kendilerine vermek istemedi ve tartışma başladı.
Vatandaşlar: “ Biz kendimize yakacak odun almıyoruz. Burada camimizin yakacak odunu yok. Kuran kursunda bulunan öğrenciler ısınmak için kendi evlerinden odun getiriyor. Darıcı mezarlığında Düzce belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarında ağaçların kesildiğini gördük. Mezarlığın hemen yanında bulunan ev sahipleri ağaçların dallarını toplayarak kendilerine kullanmak için aldılar. Fakat biz camiye yakacak odun getirmek için dalları toplamaya gittiğimizde ev sahipleri geldiler buradan odun alamazsınız dediler. Fakat kendileri kışın yakmak için odun aldılar. Depoları ağzına kadar doldu. Biz almak istediğimiz zaman da alamazsının burası bize aittir dediler. Biz bu odunları camide ve kuran kursunda yakmak için toplayacaktık. Kendimize toplamayacaktık. Ama onlar aldılar. Onlar buranın ağası sanki kuralları onlar koyuyor onlar işletiyor. Burası bizim mahallemiz” şeklinde konuştular.