Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “40. Mezunlar Günü" okulun bahçesinde gerçekleştirildi. Bu yıl geleneksel mezunlar gününden farklı olarak düzenlenen mezunlar günü her zamanki mezunlar gününden farklı olarak mini fuar havasında düzenlendi.

Düzce Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ürettiği ürünler ile Düzce’de üretilen, Düzce’ye has ürünlerin satışa sunulduğu stantlar mezunlar gününde yer aldı.

Halka açık bir etkinlik haline döndürülen etkinlikte okulun eski mezunları bir araya gelerek hasret giderme fırsatı buldu. Düzce Valisi Ali Fidan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Sivrikaya, siyasi parti temsilcileri, iş adamları davette yer aldı.

Düzce Valisi Ali Fidan, etkinliğe katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek 40.Mezunlar Gününün aynı zamanda 40 yıllık bir müessese olmanın göstergesi olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, okulun geçmişinin 1976 yılına kadar uzandığını belirtti ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Sivrikaya da etkinliğin konuşmasında birlik ve beraberlik ruhunun sağlanacağı bir etkinlik planladıklarını ifade etti.

Açılış kurdelesi protokol eşliğinde kesildi. Vali Ali Fidan, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar okulda görev yapan öğretmenlerle farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Stantlarda teknoloji alanında yapılan ürünler en fazla ilgi çeken ürünler oldu.

 Teknoloji stantlarında bulunan askeri alanda kullanılması düşünülen Otomot V1 isimli robot protokolün tarafından takdirle karşılandı.Vali Ali Fidan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar öğrencilerin ürettiği ve elektrikle çalışan Kapta isimle araçla okul bahçesinde tur attı.

Öğrencilerin aracı Vali ve Rektörden tam not aldı.Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarından Şahin Öztürk okul ve etkinlik hakkında düşüncelerini ifade etti. “Okul çok gelişmiş. Birçok yeni bölüm açılmış. Biz okula gelip mezun olmayı düşünüyorduk. Yeni kardeşlerimiz projeler hazırlayarak üretime katkıda bulunmuşlar. Bizden daha öndeler. Ben 77 mezunuyum. Bizim zamanımızda tanıdık Hababam sınıfında Cengiz Nezir, Zekeriya Beşyüz, Düzcespordan futbolcular, İsmail Çakmak vardı benim hatırladığım. Maalesef okuldan mezun olduktan sonra ilk defa geldim. Ama okulu çok değişmiş buldum” dedi.

Haber:Y.SEVER