Kaza gece saat 01:00 sıralarında D-655 karayolu Konuralp mevkiinde meydana geldi…

 

 

Akçakoca’dan Düzce istikametine gitmekte olan Mustafa Ustabaşı idaresindeki minibüs Konuralp Macırler mahallesi mevkiine geldiğinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan elektrik direğine çarptı  ardından dereye uçtu.


Dereye uçan minibüs köprü ayaklarına çarparak durabildi. Kaza sonrası adeta can pazarı yaşanırken sürücü Mustafa Ustabaş’ı araç içerisinde sıkışarak kurtarılmayı bekledi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekiplerin yaralılara ulaşması pek de kolay olmadı. Sağlık ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar yaralıları kurtarmak için adeta seferber oldu.


Dere yatağına giren sağlık ekipleri suyun içinde bulunan yaralıları sedyeye alarak vatandaşlarında yardımıyla çıkardılar.

Kaza kırım ekipleri araç içerisinde sıkışan Mustafa Ustabaşı’nı bulunduğu yerden yaklaşık 10 dakikalık çalışma sonucu çıkarabildi.


Kaza sonrası minibüste bulunan Mustafa Ustabaş, Alper Ustabaş ,Metehan Özer ve Berkcan Taşkıran ağır yaralı olarak çeşitli hastaneye kaldırıldı.

Aşırı süratli olduğu iddia edilen Minibüsün, içerisindeki görülen alkol şişeleri kazanın nedenini ortaya koyarken, çapmanın etkisi ile minibüsün motoru köprü üzerine fırladı.

Kaza sonrasında devrilen beton elektrik direği yüzünden Konuralp Macirler Mahallesine bir süre elektrik verilemedi.

HABER: İ. KELEŞ