Dün akşam Düzce ve ilçelerinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan dev operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.  

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil ekiplerin katılımıyla D-100 karayolu Hal Kavşağı ve Soğancı Kavşağı ile D-655 karayolu Yığılca ışıklı kavşağı,  Aydınpınar Caddesi’nde eş zamanlı uygulama gerçekleştirildi.

Yapılan eş zamanlı huzur operasyonunda yaklaşık 400 kişi sorgulanırken, sorgusu yapılan şahıslrdan 8’inin daha önceden arandıkları tespit edildi ve gözaltına alındılar. Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 21 adet mermi ele geçirildi. Uygulama süresince 65 araç kontrol edilirken, yapılan kontrollerde 3 araç trafikten men edildi ve 5 araca 3.500 TL para cezası kesildi. İçkili eğlence mekanlarında yapılan uygulamalarda ise Kaynaşlı’da bir işyerine yaşı küçük bir kişiye fuhuş yaptırmak ve fuhuşa teşvik suçlarından işlem yapılırken bir iş yerine de kapalı mekanlarda sigara içirtmekten adli işlem başlatıldı. Bir kişinin üzerinde yapılan aramalarda ise 5 gram sentetik uyuşturucu yakalanarak işlem yapıldı. İl Emniyet müdürlüğü yetkilileri operasyonların önümüzdeki günlerde sıklaştırılacağı ve halkın huzuru için bu tür operasyonların devam edeceği öğrenildi.

Haber; İ. KELEŞ