Ailesi ile Esmahanım köyündeki ormanlık alana kestane toplamaya giden 3 yaşındaki çocuk ailesinin bir anlık dalgınlığı ile ormanlık alanda kayboldu.Bir müddet sonra çocuklarının olamadığını fark eden aile panik içerisinde 3 yaşındaki Arda Halavurt’u aramaya başladı. Bir müddet aramalarını sürdüren aile sonuç elde edemeyince jandarmadan yardım istedi.

İhbar üzerine Esmahanım köyüne gelen jandarma ekipleri kayıp çocuk hakkında bilgi alarak köylüler ile birlikte arama çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 6 saat kayıp olay küçük arda için jandarma ekipleri DAKE (Düzce Arama Kurtarma Ekipleri) den yardım istedi. Bölgeye ulaşan DAKE (Düzce Arama Kurtarma Ekibi) jandarmaya 3 yaşındaki küçük Arda’yı arama çalışmalarına destek verdi.

Yaklaşık 6 saatlik arama çalışmaları sonucunda küçük Arda Akçakoca baraj mevkiinde ormanlık alanda jandarma ve DAKE (Düzce Arama Kurtarma Ekibi) tarafından orman yolunda otururken bulundu.Jandarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden DAKE aracına bindirilen ve ilk sağlık kontrolü DAKE tarafından yapılan Arda, Akçakoca devlet hastanesine kaldırıldı. Çocuklarının bulunması ile büyük bir sevinç yaşayan küçük Arda’nın annesi ile babası rahat bir nefes aldı.

Yorgun ve bitkin halde olduğu gözlemlenen Arda’nın üzerindeki elbiselerin ıslak olduğu fark edilerek üzeri DAKE aracında değiştirildi.