Geçtiğimiz günlerde çöplerle ve dikenlerle gündeme getirdiğimiz kent ormanında bugün yangın çıktı. Çıkan yangında 2 dönümlük alan kül oldu. İddiaya göre yangının çöpleri yakmak isteyen vatandaşların yaktığı ateş sonucu çıktığı öğrenildi.

Rüzgârında etkisi ile bir anda Kent Ormanına sıçrayan alevler uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınabildi.Kalıcı Konutlar 2. Bölge 10. Adanın karşı bölümündeki yangın ağaçların ve otların kuru olması nedeni ile bir anda büyüdü.Hemen itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine itfaiye ekipleri gelene kadar alevler geniş bir alana yayıldı.

Alevleri gören vatandaşlar yangına kendi imkânları ile müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen müdahale etti.

Bir itfaiye aracı yetersiz kalınca olay yerine diğer araçlar da sevk edildi. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler de yangına müdahale etmeye başladı.

Vatandaşlar da büyük çaba sarf ederek yangının daha fazla büyümemesi için ellerinden geleni yaptılar.

Uzun uğraşlar sonucu kent ormanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Daha sonra itfaiye ekipleri olay yerinde soğutma çalışması yaptı. Yapılan çalışmanın ardından yangın tamamen kontrol altına alındı.

GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Geçtiğimiz günlerde çöp ve dikenleri ile gündeme getirdiğimiz kent ormanında acele çalışma yapılması gerektiğini dile getirmiştik. Amacı dışında kullanılan kent ormanının akıbeti ile ilgili Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz ile de görüşüp Kent Ormanında ne gibi bir çalışma yapılacağının bilgisini almıştık. Koz, “Çözüm bulacağız” demişti ama daha çözüm için harekete geçilmeden Kent Ormanı alevlere teslim oldu. 2 dönümlük bir alanın yandığı kent ormanında canlı cansız bütün varlıkların zarar gördüğü öğrenildi.

Haber; R. BAL