Son günlerde artan asayiş olayları endişe verici boyutlara ulaştı. Özellikle 10 günde adeta olay patlaması yaşanan Düzce'de her gün yeni bir vaka vuku buldu. Suçla mücadelesinin aralıksız sürdüren emniyet güçleri, zehir tacirleri başta olmak üzere hırsızlık ve kaçakçılık olaylarına geçit vermemek adına operasyon üzerine operasyon gerçekleştirirken bir yandan da kavga, yaralama ve intihara teşebbüs olaylarına müdahale etti.

 

Uslanma yok!

Genç bedenleri hedef alan uyuşturucu satıcılarının evlerine bir bir baskınlar düzenleyen kolluk görevlileri, binlerce paket zehire el koyarken çok sayıda şüpheliyi de gözaltına aldı. Yine uslanmayan sahte içki ve sigara kaçakçıları da amaçlarına ulaşamadan demir parmaklıkları boyladı. Fındık hırsızları yine can yaktı. Bir üreticinin dalındaki fındığı sıyırarak çalan hırsızlardan sonra bu kez toplanan fındığa göz koyan hırsız ya da hırsızlar, Cumayeri Kızılüzüm Köyü muhtarının 5,5 ton fındığı çalarak kayıplara karıştı. Hırsızları arama çalışmaları sürüyor.

 

Bitmeyen kavgalar

Düzce'de kavgaların da sonu gelmedi. Akçakoca’da yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada 5 kişi bıçaklanarak hastanelik olurken bir gencin geçirdiği cinnet sonucu anne, baba ve amcasını defalarca bıçaklayıp yaralaması ise ürkütücü bir olay olarak hafızalara kazındı.

 

Feci kazalar...

Düzce, feci kazaların adresi olmaktan da kurtulamadı. TEM'de tırın arkadan çarptığı LPG'li otomobilde bulunan karı koca kaçmaya fırsat bulamadan yanarak can verdi. Akçakoca'da uçuruma devrilen tırın altında kalan sürücü de toprak zemine gömülerek hayatını kaybetti. Merkeze bağlı Düzköy’de meydana gelen kazada ise 65 yaşındaki köyün eski muhtarı İbrahim Resul Yıldız kullandığı traktörün orman yolunda devrilmesi sonucu altında kalarak can verdi.

 

Acı ölümler...

Kaynaşlı’dan da bir üzücü haber geldi. İddiaya göre evinde elektrik akımına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Toplumsal bir sorun olarak önüne geçilmeye çalışılan intihar olayları da son günlere damga vurdu. 51 yaşındaki bir kadının evinin bahçesindeki odunlukta kendisini asarak hayatına son vermesi  yakınlarını derinden üzdü. Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki inşaat halindeki 5 katlı binanın en üst katına çıkarak intihar girişiminde bulunan kadın ise polis ekiplerinin ikna etmesi sonucu aşağı indirildi.

İtfaiye sirenleri Düzce sokaklarında sık sık yankılandı. İtfaiye erleri, araç ve ev yangınlarına müdahale için dur durak bilmeden çalıştı.

Olaylara gebe günler içerisindeki Düzce'de buna paralel olarak acı ve üzüntü de kol gezerken tek temenni benzer vakaların yaşanmaması...

HABER;C.ÜSTÜNER