Erkek şiddetinin hız kesmediği Türkiye’de, son mağdur Çilimli’den çıktı. Öğlen saatlerinde Çilimli Ulucami Mahallesi’nde Sennur Ç.,  henüz öğrenilemeyen bir sebeple  tartıştığı kocası tarafından silahla vuruldu. Yanında bulundurduğu silahla iddiaya göre eşinin başına ateş eden Ahmet Zeki Ç., daha sonra karısını otomobile taşıyarak olay yerinden uzaklaştırdı. Silah sesini duyanlar hemen polise haber verdi.

Terk edip kaçtı

Ekipler, alarma geçerken, karısını Akçakoca yolu Karaçörtlen köyü mevkiine götüren Ahmet Zeki Ç.,   burada eşini ve arabayı bırakarak olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yoldan geçenlerin terk edilmiş bir araç ihbarı üzerine olay yerine giden Jandarma ekipleri, yaralı kadın için hemen 112 ekiplerine haber verdi.  Kocası tarafından başından silahla yaralanan Sennur Ç. Düzce Atatürk Devlet hastanesi Acil Servisinde sevk edilerek tedavi altına alındı. Genç kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sennur Ç.’nin yakınları acil servis önünde sinir krizleri geçirdi.  Ekipler, eşini vurarak kayıplara karışan Ahmet Zeki Ç.’yi arama çalışmalarına devam ediyor.

 Ne adım atılacak?

Öte yandan son günlerde kadına yönelik şiddet olaylarının artmasının ardından “Hükümet ne gibi adımlar atacak?” sorusu gündemde. Konuya ilişkin başbakan Ahmet Davutoğlu, “Burada kritik psikolojik anlamında önemli bir eşikteyiz. Toplumda da duyarlılık oluşmuştur. Hukuki ve yapılan tedbirler söz konusu olacaktır.” demişti.