Dün gece Düzce sokaklarında filmleri aratmayacak bir kovalamaca yaşandı. Kocaeli Kartepe’den çaldıkları araçla Düzce’ye giriş yaptıkları tespit edilen 2 kişi Düzce emniyetini alarma geçirdi. Polisler ve hırsızlar arasında süren kovalamaca hırsızların iki lastiği patlamış aracı Hal kavşağında bırakıp kaçmasıyla son buldu.

Alınan bilgiye göre, 9 Kasım 2011 tarihinde gece yarısı Kocaeli Kartepe’de bir şahsın evine giren iki hırsızın buldukları otomobil anahtarını alarak bir araç kiralama firmasına ait 34 YG 892 plakalı aracı evin önünden çaldıkları iddia edildi.Çaldıkları araç ile dün gece Düzce’ye giren hırsızları mobese kameraları tespit edince emniyet ekipleri aracı yakalamak için harekete geçti.

Asayiş Şube Ekiplerinin mahalle aralarındaki kovalamacasının ardından D-655 Karayoluna çıkan hırsızlar, Bölge trafik ekiplerinin takibine girdi. Ancak buradan da kaçmayı başaran hırsızlar, Konuralp’ten geri dönüş yaparak yeniden şehir merkezine geri döndüler. Hamidiye Mahallesi’nden çıkan hırsızların yakalanması için Öztürkler mevkiinde kapan kuruldu. Kapandan geçerken lastikleri patlayan araçla birlikte hırsızlar yine hal yönüne doğru kaçmaya başladı. Patlak lastikle daha fazla uzaklaşamayacaklarını anlayan hırsızlar hal kavşağında aracı bırakarak kaçtı.

Polis ekipleri küçük melen çevresinde ve hal içinde hırsızları aradı ancak hızsızların izine rastlanmadı. 2 hırsızın bırakıp kaçtığı çalıntı araç içinde2 adet sahte plaka ele geçirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber; H.İŞCAN